>   Nieuws   >   Luxe Patiovilla Muiden

Luxe Patiovilla Muiden

Voor een particuliere klant van ons zijn we wel een heel bijzondere villa aan het vervaardigen. In samenwerking met BNLA architecten en Nicemakers zijn we gestart met de bouw van deze luxe patiovilla in Muiden. Op een kleine 20 minuten rijden van Amsterdam wordt er in Muiden een grote nieuwe woonwijk gebouwd, genaamd ‘’De Krijgsman’’. MVB Bouw zal de volledige bouw van deze particuliere villa op zich nemen.

Het ontwerp van de patiovilla wordt gerealiseerd op een langgerekt boskavel. De H-vorm zorgt ervoor dat aan beide zijden het bos tot in de woning kan worden doorgetrokken. Centraal in de woning komt een patio met een ‘’reflection pool’’. Het licht en de weerspiegeling in het water zal in de gehele woning voor licht en dynamiek zorgen. De patio zelf is de ultieme plaats van bezinning.

Op het moment zitten we nog in de ruwbouwfase van het project, waarbij het gebouw bijna wind- en waterdicht is. De villa zal volledig gasloos zijn, met een warmtepomp en een bron. De gevelpuien zullen van aluminium zij en er komt een sedem dak op de villa met zonnepanelen. Wat betreft isolatie zullen wij de laatste technieken gaan toepassen en ook domotica zal een grote rol spelen in deze luxe patiovilla. Ook zal er een speciaal beluchtingssysteem worden aangelegd, maar op een later moment zullen wij meer in detail treden over deze technieken.

De Krijgsman zal bestaan uit maar liefst 1300 woningen. Dit gebied was vroeger het terrein van de kruitfabriek, waarbij de bomen dienden voor de productie van houtskool. Echter, toen de productie van buskruit aan zijn einde kwam, bleven de bomen staan, waarna uiteindelijk het ‘kruitbos’ ontstond. In het woongebied zullen verschillende buurten worden gerealiseerd met ieder een eigen karakter. Er is voor ieder wat wils, landelijk, modern, industrieel en ook een aantal percelen waar particulieren hun eigen droomhuis kunnen bouwen.

 

Wilt u meer weten over dit project? Of kunnen we helpen met advies of uitvoering van één van uw projecten? Laat dan hier uw contactgegevens achter en een collega van ons neemt contact met u op.

 

 

 

 

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2021-01-12
Geschreven door
Birgit Soethof
Bron
MVB Bouw
News