>   Nieuws   >   Start verbouwing IVKO Amsterdam

Start verbouwing IVKO Amsterdam

Een nieuw project waar we recent mee gestart zijn is het IVKO in Amsterdam. Deze Montessorischool is toe aan een opknapbeurt en MVB Bouw gaat dan ook meerdere bouwkundige- en constructieve aanpassingen door voeren. In de huidige situatie is er bij het gebouw sprake van een niet passend schoolgebouw. De aanpassingen die wij gaan doorvoeren zullen ervoor zorgen dat er extra vluchtroutes worden gecreëerd en dat de brandcompartimentering wordt aangepast, waardoor er een meer effectieve inzet van de beschikbare m2 bvo ontstaat. Nadat we deze extra vluchtroutes hebben gerealiseerd en de brandcompartimentering deels is gewijzigd, is het schoolgebouw weer veilig en kunnen de leslokalen, leerdomeinen, midden-kolom en dakterras weer brandveilig in gebruik worden genomen.  

Naast het verbeteren van de brandveiligheid gaan we ons ook bezighouden met het binnenklimaat en de functionaliteit van de lesruimten op (hoofdzakelijk) de 2de, 3de en 4de verdieping. Aan de ene kant is dit noodzakelijk door het creëren van de extra vluchtroutes en de bijbehorende bufferzones, maar aan de andere kant ook doordat algemene en specifieke lesruimten anders ingezet gaan worden. Ook gaat de kantine van de begane grond naar de 2de etage, waardoor er voor de leerlingen een herkenbaar en efficiënt pauzegebied ontstaat.

Tot slot gaan we ook nog extra opslagruimte realiseren voor leermiddelen en verbruiksartikelen, gaan we extra kantoorruimte op de begane grond creëren en is het mogelijk om door het maken van een doorgang naar het ondergelegen noodtrappenhuis een dakopbouw te realiseren.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen uw gebouw? Neem dan hier contact met ons op en we plannen vrijblijvend iets met elkaar in.

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2021-05-12
Geschreven door
Birgit Soethof
Bron
MVB Bouw
News