>   Nieuws   >   Maak kennis met onze collega Cees Geers

Maak kennis met onze collega Cees Geers

Bij MVB zijn we trots om te werken met echte vakmensen. Mensen die een passie hebben voor hun vak en hier oneindig goed in zijn. Deze keer stellen we je graag voor aan onze collega Cees Geers.

Wie ben je en hoe ben je in het vak terecht gekomen?
Mijn naam is Cees Geers, ik ben 57 jaar en ik ben geboren en getogen in Zwanenburg. Ik ben getrouwd en vader van drie kinderen; een dochter van 30 en een tweeling van 27 jaar oud. Ik kom uit een bouwfamilie en ik heb altijd geweten dat ik iets met mijn handen wilde gaan doen. Achter een bureau zitten is niks voor mij. Vroeger was ik altijd met brommers bezig, dus ik heb ook gedacht aan automonteur, of elektricien. Mijn vader was uitvoerder in de bouw en mijn broer maatvoerder, dus eigenlijk ben ik zo toch de bouw ingerold. Op de LTS heb ik vier jaar lang de opleiding tot timmerman gevolgd en daarna direct de utiliteitsbouw ingerold. Het was destijds een slechte tijd voor de bouw, maar omdat mijn vader daar ook zat kon ik gelijk aan de slag! 

 

‘’ De veelzijdigheid van het onderhoudswerk vind ik fantastisch. Geen enkele dag is hetzelfde en elke dag kan er iets belangrijks gebeuren.’’

 

Wat doe je bij MVB?
Nadat ik een aantal jaar in de utiliteitsbouw had gezeten als timmerman heb ik in 1985 de stap gemaakt naar restauratiewerk bij Kneppers. Kneppers was toen nog geen onderdeel van de Van der Vliet Groep, maar een opzichzelfstaand bedrijf. Als betontimmerman in de utiliteitsbouw kon ik niet helemaal mijn ei kwijt, maar bij Kneppers kon ik het echte timmerwerk doen waar ik behoefte aan had. We restaureerde toen hele panden en brachten alles terug naar de originele staat. Van lambriseringen tot plafonds, noem maar op. Tegenwoordig doe je zelden nog hele panden. Alles is te duur en is opgesplitst in etages, maar die grote grachtenpanden vond ik prachtig. Het was erg mooi en speciaal werk om te doen. 

Al vrij snel kwamen ze destijds bij Kneppers erachter dat ik erg handig was en netjes werkte. Zo kwam ik al na 2 jaar terecht in het onderhoudswerk. Sindsdien heb ik niks anders meer gedaan! Als onderhoudstimmerman zit je niet op het grote werk, maar ben je veel bezig met de nazorg, het opleverwerk, problemen oplossen en nog veel meer. Je hebt 4 tot 5 klussen op een dag en je bent veelal creatief bezig. De problemen zijn heel verschillend. Je moet snel kunnen schakelen en direct de problemen kunnen oplossen. Ik kan niet in aan het einde van de werkdag de deur dichttrekken en zeggen dat ik morgen wel even kom kijken als de halve gevel eruit ligt. De druk ligt veel hoger en je blijft bezig, maar ik vind het fantastisch.

Toen het opzichzelfstaande Kneppers failliet dreigde te gaan werd ik benaderd door Toine van der Vliet. Er werkte al een oud-collega bij hem en hij had mij aanbevolen bij Toine. Na een paar gesprekken waren we er al snel uit. In 2006 ben ik toen overgestapt naar de Van der Vliet Groep en ben ik bij MVB aan de slag gegaan als onderhoudstimmerman. De visie van Toine sprak mij enorm aan. Hij had nog geen onderhoudsdienst en wilde graag daarin springen. Hij wilde graag iemand met die specialiteit, om problemen op een nette manier op de lossen en daar had ik erg veel zin in!

Wat vind je het leukste aan je werk?
De veelzijdigheid van het onderhoudswerk vind ik fantastisch. Geen enkele dag is hetzelfde en elke dag kan er iets belangrijks gebeuren. Als ik te lang op dezelfde plek zit word ik erg onrustig. Ik werk ook vaak alleen, wat toch ook wel zijn nadelen heeft. Je bent veel aan het slepen en hijsen, en dat breekt je wel eens op. Aan de andere kant kan ik alleen ook lekker mijn eigen ding doen, werk ik sneller en secuurder. Wat ik alleen kan doen, doe ik alleen, maar natuurlijk hebben we allemaal wel eens een keertje hulp nodig. We hebben nog een aantal onderhoudstimmermannen binnen het bedrijf, dus zo nu en dan helpen we elkaar. 

Al met al is mijn vak afwisselend genoeg en zou ik er niks aan veranderen. Ik hoop dat mijn lichaam het volhoudt en heel blijft! 30 jaar voornamelijk alleen werken eist wel zijn tol op een gegeven moment. Ik ben al geopereerd aan mijn schouders en mijn rug. Maar goed, zo werkt dat. Ik hoop dus dat ik gezond kan blijven. Mijn werk is afwisselend en leuk genoeg en mijn collega’s en de sfeer zijn ook uitstekend.

Aan welk project denk je met veel trots aan terug?
Ik heb al veel meegemaakt in al die jaren en veel moois langs zien komen. Wat me toch wel het meest is bijgebleven in een project op de Dam bij de Industrieele Grote Club. Bij deze klassieke herensociëteit hebben we een volledig kersenhouten interieur gemaakt. Dit moesten we in een aantal weken installeren, allemaal heel precies en netjes uiteraard. Het was een heel mooi project. De materiaalkeuze was apart, het ontwerp was interessant en bijna alles moesten handmatig gemaakt en in elkaar gezet worden. Dat was erg bijzonder om aan mee te werken. Als MVB onderhoudstimmerman werd ik toen bij dochterbedrijf Enderberg ingezet, omdat er veel precisie vereist was. Ook dat is wel erg leuk aan mijn functie, als ze ergens handen te kort hebben binnen onze groep, word ik er naartoe gestuurd. Zo ben ik een manusje van alles binnen de bedrijven en krijg ik veel te zien en te doen! 
Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2021-07-21
Geschreven door
Birgit Soethof
Bron
MVB Bouw
News