>   Nieuws   >   Nieuwe opdracht! Nieuwbouw op Diereneiland Molenwijk

Nieuwe opdracht! Nieuwbouw op Diereneiland Molenwijk

We hebben er weer een hele leuke nieuwe opdracht bij vanuit de Gemeente Amsterdam. Namelijk, de nieuwbouw op Diereneiland Molenwijk in Amsterdam Noord. Diereneiland is toe aan een opknapbeurt en hiervoor nemen wij de bouw van de nieuwbouw voor onze rekening.

Een aantal van de bestaande gebouwen wordt gesloopt. Ter vervanging bouwen wij hier een gaaf nieuw paviljoen. Deze komt midden op het eiland, aan het water en biedt ruimte voor een buitenterras. De bouw draagt ook direct bij aan de verduurzaming van Diereneiland. Zo komen er zonnepanelen en wordt het regenwater opgevangen voor de irrigatie van de beplanting. Daarnaast komt het hout wat gebruikt wordt in de realisatie van het paviljoen van Amsterdamse bomen. 

Het project is onderdeel van een grotere verbouwing van Diereneiland. Zowel gebruikers van Diereneiland als de kinderraad is om input gevraagd bij de nieuwe inrichting van Diereneiland. Veel van de ideeën van de kinderraad zijn meegenomen in het ontwerp van de nieuwbouw. We denken dat je wel kan raden waar het idee van de glijbaan aan de buitenkant van het gebouw vandaan komt! Ook de toren in het ontwerp komt uit de koker van de kinderraad. Een leuke uitdaging voor Archivolt Architecten. 

Na de zomer start de bouw. Volg onze pagina om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van dit unieke project en meer werk. 

Benieuwd wat MVB Bouw voor uw organisatie kan betekenen?
Neem dan hier contact met ons op.

 

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2022-07-14
Geschreven door
Birgit Taal-Soethof
Amsterdam