>   Nieuws   >   Realisatie Montessori Sporthal Oost, Amsterdam

Realisatie Montessori Sporthal Oost, Amsterdam

Een mooi project waarbij MVB Bouw de hoofdaannemer is geweest is bij de verwezenlijking van de Montessori Sporthal Oost in Amsterdam-Oost. Naar ontwerp van de architecten van AHH en in opdracht van Stichting Montessori Scholengemeenschap Amsterdam hebben wij boven de bestaande laagbouw van het Montessori Lyceum Oostpoort nieuwe sportvoorzieningen gerealiseerd. In het verleden had de school maar één eigen gymzaal en maakte daarnaast gebruik van algemene sportruimtes in de omgeving. Vanwege de groei van de school werd de druk op de gymzaal te groot en kregen zij de kans om op hun eigen perceel nieuwe sportzalen te bouwen.  

Onder andere twee grote nieuwe sportzalen zijn als een tafel over het bestaande gebouw heen gezet. Doordat het gebouw gelijk in het oog springt bij iedereen wordt het belang van sport en lichamelijk welzijn benadrukt. De sportfaciliteiten worden niet ergens achteraf in een hal geplaatst uit het zicht, maar trots en zichtbaar voor iedereen om te zien. 

Het gebouw is ook zeer duurzaam gemaakt: full electric, zonnepanelen, warmtepomp, LED-verlichting, waterbesparende toiletten en een weersafhankelijke regeling. Ook bij het gebruik van de materialen is er gelet op de ecologische voetafdruk. Door een gebouw te maken dat volledig elektrisch is en dus gasloos, heeft het Montessori Lyceum Oostpoort het voortouw genomen op weg naar een betere en groenere toekomst en dat mag gezien worden!

 Bekijk hieronder de foto’s van het eindresultaat gemaakt door fotograaf Teo Krijgsman

.

Wilt u meer weten over dit project? Of kunnen we helpen met advies of uitvoering van één van uw projecten? Laat dan hier uw contactgegevens achter en een collega van ons neemt contact met u op. 

 

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2021-07-06
Geschreven door
Birgit Soethof
Bron
MVB Bouw
News