>   Nieuws   >   Restauratie Kraijenhoffstraat Amsterdam

Restauratie Kraijenhoffstraat Amsterdam

Een bijzonder project waar wij voor de Gemeente Amsterdam mee gestart zijn is de herstelling van de Kraijenhoffstraat 32-34 in het Centrum van Amsterdam. Dit gemeentelijk monument is toe aan een volledige restauratie van het casco en in samenwerking met Archivolt Architecten BV hebben we grootse plannen voor dit prachtige stukje geschiedenis.

Het gevelmetselwerk van het pand wordt gerestaureerd, de beglazing wordt grondig onder de loep genomen en we werken het schilderwerk bij. Daarnaast is het van belang dat alle goten worden nagelopen en het dak wordt gecheckt op mogelijke gebreken. Waarna eventuele gebreken uiteraard gerepareerd zullen worden. Als laatste zullen wij ons ook gaan ontfermen over de restauratie van het natuursteen van het gebouw.

Door de jaren heen is deze voormalige school het onderdak geweest voor een verscheidenheid aan initiatieven. In 1882 werd het nog volop gebruikt als openbare lagere school, maar in de loop van de 20ste eeuw was er sprake van veel leegstand. Veelvuldig werden de gebouwen gekraakt, ontruimd, of kregen ze een nieuwe bestemming. In het gebouw zat in 1953 een lijstenfabriek gevestigd, van de firma Heijdenrijk. Vanaf 1957 werd het pand gebruikt door mantelfabrikant Baco, tot eind 1969. Tegenwoordig zijn er diverse bedrijven en ook een Ouder- en Kindteam gevestigd.

 

  

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2020-10-27
Geschreven door
Birgit Soethof
Bron
MVB Bouw
News