>   Nieuws   >   Update: Project Werven Nieuw West

Update: Project Werven Nieuw West

We zijn alweer een paar weken verder en het project Werven Nieuw West vordert gestaag! Voor dit nieuwe kantoorgebouw voor de gemeenschappelijke werven van Amsterdam zitten we op dit moment in de ruwbouwfase. Zoals te zien, liggen de betonnen vloeren er al in en zijn we bezig met het plaatsen van de staalconstructie. Zoals het er nu naar uitziet zullen we al snel kunnen gaan beginnen met het zetten van het dak.

 Een van de meest opvallende elementen van het ontwerp is de gevel. Zoals we in ons eerdere artikel hebben verteld gaat de gevel bestaan uit stenen die op locatie en door de stad heen zijn gevonden. De architect heeft een specifiek plan opgezet voor het metselen van deze muren. Er zijn bepaalde typen stenen nodig, met specifieke afmetingen, zodat er een mooi patroon gemetseld kan worden. Hier hebben we al een proef van gemaakt. Deze is gemetseld op locatie zelf, in een loods op de bouwplaats. Op dit moment wordt deze proefopstelling gekeurd en zullen we straks kunnen gaan beginnen met het echte metselwerk.

 

Wilt u meer weten over dit project? Of kunnen we helpen met advies of uitvoering van één van uw projecten? Laat dan hier uw contactgegevens achter en een collega van ons neemt contact met u op.

 Muurtje

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2021-01-18
Geschreven door
Birgit Soethof
Bron
MVB Bouw
News