Montessori 1
Montessori 2
Montessori 3
Montessori 4
Montessori 5
Montessori 6
Montessori 7
Montessori 8
Montessori 9
Montessori 10
Montessori 11
Montessori 12
  >   Projecten   >   Sportfaciliteiten Montessori College Amsterdam-Oost

Sportfaciliteiten Montessori College Amsterdam-Oost

Het Montessori College Oost is wederom een mooi project waarbij MVB Bouw de hoofdaannemer is geweest. In opdracht van Stichting Montessori Scholengemeenschap Amsterdam ontwikkelden AHH architecten dit sprekende en verfrissende ontwerp. Naar dit ontwerp hebben wij boven de bestaande laagbouw van het Montessori Lyceum Oostpoort nieuwe sportvoorzieningen gerealiseerd. In het verleden had de school één eigen gymzaal en maakte daarnaast gebruik van algemene sportruimtes in de omgeving. Vanwege de groei van de school werd de druk op de gymzaal te groot en kregen zij de kans om op hun eigen perceel nieuwe sportzalen te bouwen.  

Om deze uitbreiding te realiseren werden onder andere twee grote, nieuwe sportzalen als een tafel over het bestaande gebouw heen gezet. De nieuwe uitbreiding springt in het oog. Van ver is de vloeiende, organische dakvorm te zien. Hiermee krijgt sport in Oostpoort een eigen en fris gezicht, wat het belang van sport en lichamelijk welzijn benadrukt. De sportfaciliteiten worden niet ergens achteraf in een hal geplaatst, maar trots en zichtbaar voor iedereen om te zien. 

Het gebouw is ook zeer duurzaam vervaardigd. Het pand is full electric en beschikt over zonnepanelen, een warmtepomp, LED-verlichting, waterbesparende toiletten en een weersafhankelijke regeling. Ook bij het gebruik van de materialen is er gelet op de ecologische voetafdruk. Doordat dit gebouw volledig elektrisch (en gasloos) is, heeft het Montessori Lyceum Oostpoort het voortouw genomen op weg naar een betere en groenere toekomst. Dat mag gezien worden!

Bekijk hierboven de foto’s van dit schitterende project. Gemaakt door fotograaf Teo Krijgsman.

Wilt u meer weten over dit project? Of kunnen we helpen met advies of uitvoering van één van uw projecten? Laat dan hier uw contactgegevens achter en een collega van ons neemt contact met u op. 

Alle projecten
Contact
Amsterdam
Sportfaciliteiten
Contactformulier

Kom in contact met .

Wilt u in contact met ons komen omtrent dit project of heeft u andere vragen? Vul dan onderstaand formulier in.
U kunt ook direct mailen naar info@mvbbouw.nl Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar via 020 - 63 22 621