BG3.1
BG3.2
BG3.3
BG3.4
BG3.7
BG3.8
BG3.9
BG3.5
  >   Projecten   >   BG3 van de Universiteit van Amsterdam is klaar voor de Faculteit Geesteswetenschappen

BG3 van de Universiteit van Amsterdam is klaar voor de Faculteit Geesteswetenschappen

Op het Binnengasthuisterrein in het hart van Amsterdam vindt je één van de panden van de Universiteit van Amsterdam genaamd BG3. Na lange tijd een administratiegebouw te zijn geweest heeft het een nieuwe bestemming gekregen, als Faculteit Geesteswetenschappen. Om het gebouw hiervoor klaar te maken waren er zowel bouwkundige als technische vernieuwingen nodig. In opdracht van de UvA hebben we het ontwerp van Brique architecten samen met Bureau van der Vorm (projectinrichter) gerealiseerd.

Het werk
Om het gebouw klaar te maken voor de nieuwe gebruikers waren er verschillende aanpassingen nodig. De indeling van het gebouw is aangepast en er zijn verschillende technische voorzieningen vernieuwd of toegevoegd. Zo hebben we bijvoorbeeld een lift geïnstalleerd om de toegankelijkheid van de mezzanine te verbeteren en de zonwering van het pand is vernieuwd. Gelukkig zijn we gewend om in de binnenstad van Amsterdam te werken aan unieke gebouwen, want installatietechnisch was het ronde gedeelte van het gebouw, met ruimtes in de vorm van taartpunten een uitdaging.  

Over BG3
Het Binnengasthuiscomplex bestaat uit twee delen die in totaal andere tijden zijn ontworpen en gebouwd. Het oudste deel is ontworpen door J.M. van der Meij en stamt uit 1916. Eerst deed het dienst als ziekenhuis voor het centrum van de stad. Later is dit het administratiegebouw van de Universiteit van Amsterdam geworden. Het gebouw is een kenmerk van de Vroeg Amsterdamse School-stijl en het zichtbare gebruik van beton is erkend als uitzonderlijk.
Het tweede en veel nieuwere deel stamt uit 1995. Ontworpen door Theo Bosch, maar postuum gerealiseerd nadat Theo Bosch in 1994 overleed.  

Alle projecten
Contact
Verwachte start bouw
2021
Verwachte oplevering
2022
Amsterdam
Contactformulier

Kom in contact met .

Wilt u in contact met ons komen omtrent dit project of heeft u andere vragen? Vul dan onderstaand formulier in.
U kunt ook direct mailen naar info@mvbbouw.nl Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar via 020 - 63 22 621