PadelNext1
PadelNext2
PadelNext3
PadelNext4
PadelNext5
PadelNext6
PadelNext7
PadelNext8
PadelNext9
PadelNext10
PadelNext11
  >   Projecten   >   Padel Next sporthal aan de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam

We kunnen weer mooi nieuwe werk laten zien! Het werk voor Padel Next aan de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam is afgerond en opgeleverd. Sinds begin april is de tot sporthal omgebouwde loods in gebruik als het nieuwste Padel walhalla van de stad. Het kleurrijke ontwerp van architect Sander van de Weijer van Balk Architects lag ten grondslag aan het uitgevoerde werk. “De uitdaging was om van de oude industriële loods, een sfeervolle sportaccommodatie te maken.” Aldus van de Weijer. “om dat te realiseren hebben we ons laten inspireren door mexicaanse invloeden.”

Op het vloeroppervlak van de loods was precies ruimte voor 9 padelbanen. Om daarnaast aanvullende ruimte te realiseren is er in het ontwerp gekozen voor de realisatie van een entresol. Op de entresol verbinden zich horeca en het sfeervolle leefgebied. Onder de entresol bevinden zich de functionele ruimtes van het complex zoals kleedkamers met douche faciliteiten, toiletten en de ontvangstbalie. Het ontwerp zorgt op deze manier voor uitbreiding van het gebruiksoppervlak en een gaaf uitzicht over de padelbanen. Als versterking van dat leefgebied op de entresolvloer worden raampartijen gemaakt om extra lichtinval te creëren. Zo worden bezoekers op intuïtieve wijze via de Mexicaanse trappen omhoog begeleid naar het licht toe waar ze vervolgens in alle comfort hun padelwedstrijd kunnen nabespreken.

Naast de binnenvertrekken is er ook een nieuwe, uitnodigende entree vervaardigd. Oorspronkelijk had de loods geen centrale ingang, alle ingangen waren vooral klein en functioneel. Door de oude goederenlift weg te halen ontstond een mooie ruimte van 6 meter breed en 7 meter hoog voor de entree. Het ontwerp verbindt de buitenomgeving met de hal door de een mooie grote trap met LED-verlichting als accenten die de aandacht vragen.

Ook in dit project werkten we nauw samen met onze collega's van Enderberg Interieurbouw. Zij hebben in de werkplaats de prachtige receptiebalie, maatwerk zitmeubel en bar voor de horeca gemaakt. 

Meer weten over wat MVB Bouw voor u kan betekenen? Laat dan hier uw contactgegevens achter en één van onze collega’s neemt contact met u op.

Alle projecten
Contact
Verwachte start bouw
2022
Verwachte oplevering
2022
Amsterdam
Sportfaciliteiten
Contactformulier

Kom in contact met .

Wilt u in contact met ons komen omtrent dit project of heeft u andere vragen? Vul dan onderstaand formulier in.
U kunt ook direct mailen naar info@mvbbouw.nl Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar via 020 - 63 22 621