muiden 1
muiden 2
muiden 3
muiden 4
muiden 5
muiden 6
muiden 7
muiden 8
Muiden 9
muiden 10
  >   Projecten   >   Samenspel tussen natuur en architectuur in moderne patio bungalow

Samenspel tussen natuur en architectuur in moderne patio bungalow

Vlakbij de stad en omringd door natuur is een luxe en moderne patio bungalow gebouwd. De wens van de eigenaren te kunnen wonen in een gelijkvloerse patiowoning die perfect onderdeel is van natuur en water. Deze opdracht hebben BNLA Architecten in samenwerking met Nicemakers ontworpen. MVB Bouw BV heeft dit project met bouwkundige expertise gerealiseerd.

 

Het ontwerp

Het door de jaren 60 geinspireerde ontwerp kenmerkt zich door de mooie horizontale lengte stenen die in de buiten muren zijn verwerkt. De overstekken zijn allen uitgevoerd in thermisch essen, die doorlopen in verschillende ruimten in het huis zoals keuken en diverse gangen. De grote raampartijen en materiaalkeuzes versterken het samenspel van de binnen- en buiten omgeving. Hetgeen zorgt dat de binnenruimtes subtiel in elkaar overlopen en er vanuit elk vertrek in de woning zicht is op de buitenomgeving. De serene patio in het hart van de woning zorgt daarnaast voor extra natuurlijke lichtinval.

De architecten putten hun inspiratie uit Amerikaanse mid century woningen en de directe omgeving waarin het ontwerp zich zou nesten.

 

De nieuwste technieken

 De luxe villa is ook van al de nieuwste technieken voorzien om toekomstig wooncomfort te garanderen. De woning uitgerust met een domoticasysteem.  Daarnaast zorgen de bodem-warmtepomp, pv-panelen en vloerventilatie voor een aangenaam binnenklimaat in alle seizoenen. In het ontwerp is tenslotte ook slim omgegaan met de verschillende hoogtes van de daken. Het hoge dak is voorzien van zonnepanelen en het lagere dak met sedum begroeiing is bedekt.

 

Interieur

Het meubilair, alles maatwerk is uitgevoerd door Enderberg Interieurbouw bv. 

Fotografie door Jurrit van der Waal in opdracht van the Art of Living.

 

 

Alle projecten
Contact
Verwachte start bouw
2022
Verwachte oplevering
2022
Nieuwbouw
Particulier
Contactformulier

Kom in contact met .

Wilt u in contact met ons komen omtrent dit project of heeft u andere vragen? Vul dan onderstaand formulier in.
U kunt ook direct mailen naar info@mvbbouw.nl Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar via 020 - 63 22 621