>   Nieuws   >   MVB Bouw werkt aan Padel Next hal aan de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam

MVB Bouw werkt aan Padel Next hal aan de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam

Amsterdam is binnenkort een prachtig padel sportcomplex rijker. Wij van MVB Bouw zijn in opdracht van Padel Next en naar het ontwerp van Sander van de Weijer van Balk Architects betrokken bij de verbouwing van de sportaccommodatie. Het project bevindt zich in de afrondende fase en we kijken er naar uit om binnenkort beelden van het resultaat te delen. Voordat we dit doen vertellen we graag meer over het ontwerp en de details van het werk wat we hier doen. 

Het Tetterode Gebouw aan de Willem de Zwijgerlaan wordt uitgebreid met een sfeervolle nieuwe padelhal. De uitbreiding met deze nieuwe populaire sport (een combinatie tussen tennis en squash) is onderdeel van de verdere ontwikkeling van het industriegebied waar inmiddels winkels, woningen en andere sportfaciliteiten zoals een sportschool en klimhal gerealiseerd zijn.

De architect, Sander van de Weijer, is de opdracht aangegaan om van de industriële loods, die dienst deed als magazijn, een sfeervolle sportaccommodatie te maken. Van de Weijer heeft zich in het ontwerp vooral laten inspireren door Mexicaanse invloeden. Dit zie je terug in de de boogdoorgangen, beton ciré wanden, een uitnodigende Mexicaanse trap met met tegels aan de kopse kant en tenslotte ook in de uitgesproken kleurcombinaties. Om het geheel af te maken is gekozen voor negen excentrieke roze en blauwe padelbanen die sfeer en uitstraling toevoegen.

Om de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken is in het ontwerp gekozen om een entresol te creëren. Zo is er in de hal ruimte voor maarliefst negen padelbanen met een op de entresol ruimte voor horeca en een sfeervol leefgebied wat uitkijkt over de banen. Onder de entresol bevinden zich de functionele ruimtes van het complex zoals kleedkamers met douche faciliteiten, toiletten en de ontvangstbalie. Het ontwerp zorgt op deze manier voor uitbreiding van het gebruiksoppervlak en een gaaf uitzicht over de padelbanen. Als versterking van dat leefgebied op de entresolvloer worden raampartijen gemaakt om extra lichtinval te creëren. Zo worden bezoekers op intuïtieve wijze via de Mexicaanse trappen omhoog begeleid naar het licht toe waar ze vervolgens in alle comfort hun padelwedstrijd kunnen nabespreken.

De laatste uitdaging binnen het ontwerp was het creëren van een uitnodigende en aansprekende entree. Van oorsprong bestond dit niet in het pand. De toegang tot de voormalige loods bestond voornamelijk uit kleinere toegangswegen en trappen. Door de oude goederenlift weg te halen ontstond een mooie ruimte van 6 meter breed en 7 meter hoog voor de entree. Het ontwerp verbindt de buitenomgeving met de hal door de een mooie grote trap met LED-verlichting als accenten die de aandacht vragen.

 Scroll naar beneden voor verschillende schetsen van het ontwerp.

 

MVB Bouw is al langer betrokken bij de ontwikkeling van het Tetterodecomplex. Lees hier over eerder werk wat we hier gerealiseerd hebben.
Meer weten over wat MVB Bouw voor u kan betekenen? Laat dan hier uw contactgegevens achter en één van onze collega’s neemt contact met u op.

 

 

Alle nieuwsberichten
Projecten
Contact
Gepubliceerd
2022-05-05
Geschreven door
Birgit Soethof
Sportaccommodatie